ВІЗИТ ПАПИ В УКРАЇНУ http://papalvisit.org.ua
 
Новини
Привітання Святішого Отця Івана Павла ІI на зустрічі із молоддю. Площа перед Храмом Різдва Пресвятої Богородиці

Привітання Святішого Отця Івана Павла ІI на зустрічі із молоддю. Площа перед Храмом Різдва Пресвятої Богородиці

Привітання Святішого Отця Івана Павла ...


26.06.2001 (21:33) // Religious Information Service of Ukraine

  

Привітання Святішого Отця Івана Павла ІI від Української Греко-Католицької молоді



  Олесь Городецький

  Тернопільська Єпархія УГКЦ

  Святіший Отче!

  Від імені мільйонів молодих українців, враз з цілою Українською Греко-Католицькою Церквою з великою радістю і сподіванням вітаємо Вашу Святість серед нас – молодого покоління нашої держави.

   Ми – нащадки Великого Володимира – хрестителя України та Данила – коронованого колись Апостольським Престолом, що зросли на досвіді багатьох поколінь окроплених кровю мучеників і переслідуваних, сьогодні маємо від Бога особливу ласку – разом з Вашою Святістю – в єдності Вселенської Церкви, в цей знаменний для України час прославляти Його Святе Імя.

   Ваше служіння, як і все Ваше життя, є для нас прикладом любові до Христа і ближнього, якої прагнемо і ми.

   Надіємось і щиро віримо, що благословенний Богом візит Вашої Святості в Україну розпочне новий етап у розвитку нашої Церкви, нації і держави, що ваша велична місія утвердить в українцях правди Христової віри, а зло, породжене нашим недалеким минулим назавжди відійде в небуття.

  Знаменно, що візит Вашої Святості в Україну співпав з десятою річницею незалежності держави, і це ще раз підтверджує, що вибір зроблений нашим народом остаточний і безповоротний.

   Просимо Вашу Святість молитися за Україну, за наш народ. Обіцяємо бути вірними Христові та Вселенській Церкві, допоки бються наші молоді серця. Бо це є наша віра. “Це є віра Церкви і ми гордо визнаємо її в Господі нашому Ісусі Христі” – памятаючи з повчання Вашої Святості.

   Молодь Української Греко-Католицької Церкви з вдячністю вклоняється Вашій Святості за все те добро, яке з благословення Господнього несете нам, Церкві і всьому народу. Просимо Бога, щоб обдарував Вашу Святість здоровям, наснагою в голошенні Божого Царства на землі.

   Чуємо Тебе, слухаємо Тебе, вдивляємося в блиск Твоїх очей, слідуємо слову Твоїх повчань. Сьогодні прийшли, щоби засвідчити Тобі свою любов і вірність – Апостолові Петрові нових часів!

   Святіший Отче! Благословіть сьогодні українську молодь, а через неї – майбутнє нашого народу, щоб воскресла Україна йшла за Христом, бо Він для нас – Дорога, Правда і Життя.

  

  

  

Привітання Святішого Отця Івана Павла IІ від Українських молодих родин



  Святіший Отче!

  Сьогодні, коли маємо від Бога велику ласку спільно з Вашою Святістю заносити перед Його небесний престіл наші молитви, хочемо просити в Нашого Небесного Отця світла на життєвому шляху наших щойно створених і ще молодих сімей.

  Ми, в спільноті осіб званих родиною, тільки ступили на нову, ще не знану нам стежку життя. Перед нами лежить шлях, котрий маємо пройти разом, піднімаючись на кручі турбот і простуючи рівнинами радості. Запевняємо Тебе - Святіший Отче, що свідомість присутності Бога на цій дорозі і Його відкриті обійми на її кінці, не позволять нам зупинитись, а тим більше зійти на манівці.

  Святіший Отче! Ми, молоді українські родини щиро прагнемо, щоб Ти – котрий у своєму Архипастирському служінні Богові і Людям, з особливою увагою вдивляєшся в серце кожної родини, надалі - з тією ж любов’ю і турботою піклувався про нас, освячуючи своєю молитвою, наставляючи своїм словом, приймаючи наші проблеми і радості.

  Колись настане день, коли наші діти спитають нас: "Якою дорогою маємо йти?". В той момент, з наших уст промовить відповідальне батьківство - якого Ваша Святість нас вчить від початку свого понтифікату. Промовить батьківство, передовсім Твоє - Святіший Отче. Тоді без сумніву, дорога, котрою підуть наші діти - буде вірною.

  Святіший Отче! Благослови нас, щоб за твоїми молитвами, ми не боялися бути святими, наслідуючи Назаретську Родину. Щоб головою наших сімей назавжди був Христос, а помічником Ти - Святіші їй Отче!

  

  

  

Привітання Святішого Отця Івана Павла ІІ Папи Римського від молодіжних і молодіжних Християнських організацій України



  Святіший Отче!

   З великою надією і радістю, молодь згромаджена у молодіжних організаціях України, очікувала, коли Ваша Святість ступить на нашу землю. І ось цей день прийшов.

   Ми мали щастя, враз з молоддю цілого світу, славити Бога в Честнохові і Денвері, Парижі і Римі. Сьогодні з щирим і відкритим серцем вітаємо Вашу Святість – найбільш очікуваного Гостя, великого друга молоді всіх континентів – серед нас.

   Кожна зустріч з Вашою Святістю була для нас виразним закликом до ширення молодіжного апостоляту серед української молоді. А кожне слово до молоді, що лунало з уст Святішого Отця – кликало нас в дорогу за Христом.

   Ми свідомі, що майбутнє кожного народу спочиває на його молодому поколінні. Яка є молодь сьогодні, таким буде майбутнє держави завтра. В цей день, коли ми разом – ще раз хочемо сказати від імені всіх молодіжних організацій України, що ми хочемо будувати нашу державу на тих засадах, про котрі чуємо у зверненнях Вашої Святості до нас – молодих.

   Ваша Святосте, ми щиро віримо, що ця зустріч, стане для нас міцним фундаментом для нашого спільного дому, котрим є Церква і держава, якого будівничими є молодь.

   Прийміть від нас, Святіший Отче, глибоку вдячність, визнання й найвищу шану, за молитву і повчання, жертвенність і любов до нас. А ми – представники молодіжних організацій України, що так чисельно і радісно вітаємо Вашу Святість, будемо просити Бога, щоб у свому великому милосерді, дарував Тобі силу в мирі і здоровї, насназі і батьківській мудрості – голосити світові слово Господнє.

   Благослови сьогодні всіх нас, котрі в любові прийняли в своє серце Христа, якого Ти – Святіший Отче, проповідуєш усім народам, щоб зміцнені Твоїм словом ми могли передати цю любов всім тим, котрі слідують за Христом, бо Він Дорога, Правда і Життя.

  

  

  

Привітання Святішого Отця Івана Павла ІІ Папи Римського від парафіян Храму Різдва Пресвятої Богородиці



  Святіший Отче!

  З великою радістю вітаємо Вас на нашій молодій парохії Різдва Пресвятої Богородиці. Народження малої дівчинки Марії стало початком Божого промислу спасіння людства. Сьогодні на порозі третього тисячоліття від Різдва Христового Провидіння Боже дарує нам нові і нові чуда для скріплення нашої віри: відродження Церкви, народження Української Держави, заснування нашої парохії.

   Парохія Різдва Пресвятої Богородиці постала в новому мікрорайоні м. Львова Сихові. З Божого благословення молодіжна зустріч відбувається саме тут, адже новий район, нова парохія - це завжди багато дітей і молоді.

  Наша парохія найбільша в Україні, а також надзвичайно згуртована, бо провадить її Божий чоловік священик Орест Фредина. За короткий час у нас постав осередок духовного і громадського життя. У нашому районі існує тісна співпраця церкви зі школою, на території парохії діє перший в Україні католицький ліцей, започатковане будівництво Духовної семінарії, молодь району гуртується довкола Церкви у молодіжних організаціях.

  Сьогодні ми просимо Вашого благословення на всі добрі починання: на розвиток молодіжних організацій, на заснування мережі католицьких шкіл в Україні, на обєднання зусиль Церкви і освіти у справі християнського виховання молоді, на втілення у життя планів світочів нашої Церкви Митрополита Андрея Шептицького, Патріарха Йосипа Сліпого, та багатьох інших сповідників і мучеників за Христову віру Української Греко-Католицької Церкві.

   Приїзд Вашої Святості в Україну це видимий знак Божого благословення і запевнення наших сподівань. Приносимо Вам в дар цю ікону Пресвятої Богородиці, як символ нашої єдності з Апостольським Престолом під опікою і покровом Божої Матері.

  

  26.06.2001

© The Ukrainian Greek Catholic Church, 2001 © Web design and programming - TRC Web Team, 2001
Support - Oleh Kuzo, 2001-2006, 2011
All rights reserved.